IB Bodycoaching

helpt u lichtvoetig en ontspannen het leven door!

Polariteitsmassage2-slider.jpg

Polariteitsmassage

 

Inleiding

Een polariteitsmassge van massagepraktijk IB Bodycoaching is een zeer ontspannende behandeling, een energetische massage tussen de verschillende polen van het lichaam met als doel de relatie te herstellen tussen lichaam, geest en emotie. Wanneer een van deze drie uit balans is, ontstaat een energieophoping die op een andere plaats in het lichaam een energietekort veroorzaakt. Door nu een verbinding te maken van de energieophoping naar het punt waar een energietekort heerst zal de lichaamsenergie tussen deze polen gelijkmatiger en vloeiender gaan stromen, waardoor lichamelijke, geestelijke en emotionele spanningen weer in evenwicht kunnen worden gebracht of opgeheven kunnen worden.

 

Ontstaan van polariteitsmassage

De grondlegger van de polariteitstherapie is Randolph Stone. Hij heeft dit systeem ontworpen, nadat hij gedurende vijftig jaar medicijnen en de oeroude Oosterse geneeswijze had bestudeerd en beoefend. Stone was chiropractor, osteopaat en beoefenaar van de natuurgeneeskunde. Op den duur was hij niet meer tevreden met de resultaten, die behaalde bij zijn behandelingen, want het gebeurde maar al te vaak, dat een lichamelijke correctie tijdelijk verlichting gaf, maar dat de oorspronkelijke klacht terugkwam en dat hij weer opnieuw kon beginnen met zijn behandelingen. Hij dacht dat daar een verklaring voor moest bestaan. Hij zocht ernaar door m.n. de oosterse geneeswijzen te bestuderen. In India vestigde hij zich tenslotte en hij gaf er aan het eind van de vijftiger jaren vorm aan de principes van de polariteitsmassage.

 

De energietheorie

Er zijn 5 lange verticale energiestromen aan iedere kant van het lichaam. Aan de rechterkant stroomt de energie langs de voorkant van het lichaam naar beneden en langs de rug naar boven. Aan de linkerkant stroomt de energie langs de voorkant naar boven en langs de achterkant naar beneden. Elk van deze energiestromen staat in verband met een element. Het hoofd is positief en de voeten zijn negatief, de rechterkant van het lichaam is positief en de linkerkant is negatief.

 

Wat doet polariteitsmassage

Waar leven is stroomt energie en energie stroomt van + naar -, van veel naar weinig. Als er blokkades zijn stroomt het langzamer, moet het een omweg zoeken of gaat het onderweg op aan energievreters. Door een plek waar veel energie is te verbinden met een plek met minder energie, kan de energie weer vrijer stromen. Dit doen we door onze handen op 2 plaatsen op het lichaam te leggen. De massage wordt gegeven door de kleding heen.

 

Wanneer/voor welke klachten is polariteitmassage geschikt?

Polariteitsmassage is mogelijk voor iedereen, voor jong en oud. Het geeft een verzachting van pijn en klachten, zoals hoofdpijn, rugpijn, nek- en schouderpijn, maagklachten, vermoeidheid, het kan ook heel heilzaam zijn bij astma of bronchitis. Het is een geweldig middel bij spanningen, stress en de klachten die daarmee vaak samenhangen. Het geeft meer energie. Ook bij algemene vragen van psychische aard: hoe moet ik nu verder, hoe kan ik hier mee omgaan, geeft massage een impuls tot verandering.

 

 

   
  CONTACT
   
 

Behandelmogelijkheden op

(telefonische) afspraak.

   
  Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  Telefoon: 06 - 51 18 28 19
   
 

Adres: Louis Crispijnstraat 160

1065 HH  Amsterdam 

--> Toon route

   
 

Tevens is het mogelijk om op locatie te

behandelen, vraag naar de voorwaarden.

 

                                            

  

  

 

 

 

 

                

 

 

   
  ALGEMENE GEGEVENS
   
  Algemene Voorwaarden
  Privacy Policy
   
   KvK-nr.: 34303588
   BTW-id NL001514358B30
   AGB-codes op aanvraag verkrijgbaar