IB Bodycoaching

helpt u lichtvoetig en ontspannen het leven door!

Babymassage-1.jpg
Babymassage

Shantala Massage is in zijn oorspronkelijke vorm een totale lichaamsmassage voor baby’s. De bekendste babymassage gebaseerd op oeroude Indiase tradities, de Zweedse massage, de Shiatsu Amma en de reflextherapie.

Een Franse arts kwam in India in contact met een vrouw, die de massage toepaste bij haar kinderen. Aan deze vrouw is de naam van de massage ontleend. Deze franse arts, Frederick Leboyer heeft Shantala babymassage geïntroduceerd in Europa.

Shantala massage is een ritmische massage. Aandacht en respect zijn is de grondpeilers van deze massagevorm. De massage ook toepasbaar gemaakt voor volwassenen met en zonder een (verstandelijke) handicap en terminale patiënten. Bij deze uitbreiding is de massagevorm aangepast, zodat hij toegepast kan worden over de kleding heen.

 

Babymassage is woordloos communiceren. Wat voelt u onder uw handen? Hoe reageert de baby erop en wat doet u daar dan weer mee?

Al doende ontstaat er een heel gesprek in lichaamstaal waardoor u elkaar steeds beter leert kennen en aanvoelen. Dit geeft een enorme voldoening aan zowel ouder als kind. Uw baby voelt zich veilig en gekend wat de overgang van baarmoeder naar buitenwereld zal vergemakkelijken.

Een sessie babymassage duurt ongeveer 45 minuten.

 

Cursus Shantala babymassage 

Ook geef ik de cursus Shantala babymassage. Dat kan plaatsvinden bij de mensen thuis of dat kan in mijn praktijk. In sommige gevallen kiezen ouders nl. voor een individuele instructie, meestal bij hen thuis. Deze instructie kan gegeven worden bij baby's die veel huilen, niet goed groeien, een a-symmetrische ontwikkeling hebben, te vroeg geboren zijn of veel spanningen hebben.

De cursus is voor baby's in de leeftijd van 6 weken tot 9 maanden oud met één ouder/verzorger en bestaat gemiddeld uit 2 bijeenkomsten van 1½ - 2 uur. Iedere les verloopt min of meer volgens een vast patroon in een ontspannen, rustige sfeer.

 

Naast de babymassage en vele praktische tips staat er in iedere bijeenkomst ook een thema centraal, zoals til- en draagtechnieken, buikkrampjes, emmeren, huil- en slaapgedrag en lichaamstaal.

Ter ondersteuning van de babymassage maak je in de eerste (introductie)les kennis met een stukje volwassenenmassage (bijv. nek-schoudermassage of een handmassage), om zelf te ervaren wat je baby voelt.

 

   
  CONTACT
   
 

Behandelmogelijkheden op

(telefonische) afspraak.

   
  Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  Telefoon: 06 - 51 18 28 19
   
 

Adres: Louis Crispijnstraat 160

1065 HH  Amsterdam 

--> Toon route

   
 

Tevens is het mogelijk om op locatie te

behandelen, vraag naar de voorwaarden.

 

                                            

  

  

 

 

 

 

                

 

 

   
  ALGEMENE GEGEVENS
   
  Algemene Voorwaarden
  Privacy Policy
   
   KvK-nr.: 34303588
   BTW-id NL001514358B30
   AGB-codes op aanvraag verkrijgbaar